fredag 17. februar 2012

INSTALLASJON

Bilde 1.:










ISO: 100, f/5,6, brennvidde: 50 mm, blender: 5, eksponeringsavvik: + 0,7 trinn.
Redigering i photoshop: Økt kontrastene, forsterket noen av detaljene i bildet.


Bilde 2.:




ISO: 100, f/8, brennvidde: 29 mm, blender: 4,4, eksponeringsavvik: +0,7 trinn. 
Redigering i photoshop: Forsterket fargene i himmelen noe, dempet kontrastene og skygger - spesielt i sanden. Dette for å fremheve selve installasjonen, og for å få et roligere uttrykk.


Disse bildene er tatt av en installasjon inspirert av Rune Guneriussen. Installasjonen består av et hagebord, hagestol, reinsdyrskinn, en grein, lykter, vinflaske, vinglass og en rose. Installasjonen plasserte jeg på Sandve-sanden på Karmøy. Jeg ønsket å skape et spennende bilde som får betrakteren til å tenke og reflektere over hva bildet vil si - hva historien i bildet er. Jeg ville ikke at bildet bare skulle ha et enkelt tema, men at betrakteren kan komme med ulike forslag uten at det er verken feil eller rett. Jeg ville at det skulle være litt rart og annerledes - noe du ikke ser hver dag. Jeg ville at de som ser bildet skal tenke; Hvorfor står det en stol og et bord akkurat her? Hvorfor er det bare én stol og et glass? Hva er det egentlig bildet vil si? Jeg synes også det virker veldig fint å sitte alene ved et fint bord med et glass vin midt på stranden og bare nyte livet, utsikten og den herlige lukten av sjø og frisk luft.

torsdag 16. februar 2012

RUNE GUNERIUSSEN

Rune Guneriussen er norsk kunstfotograf som startet sin karriere som nyhetsfotograf i Drammens Tidene. Han utdannet seg ved Surrey Institute of Art & Design, og hans fotografier har skapt internasjonal oppsikt.

Menneskeskapte objekter plassert i uforutsette omgivelser er det kunstfotografen Rune Guneriussens bilder og installasjoner består av. En surrealistisk og drømmeaktig verden blir skapt ved bruk av lamper, stoler og globuser som får liv og plasseres ute i naturen. Han ønsker at betrakteren skal finne veien til historien i bildene selv, og vil ikke diktere en tolkning av bildene. Helt fra han var liten har Guneriussen visst at det var fotograf han skulle bli, og fra han var 16 år har han hatt nettopp fotografi som yrke. Når han tar bilder er det selve installasjonen han har laget som er det viktigste. Han lar ofte installasjonen stå en stund ute i naturen før han tar bildet slik at den får modnet, og naturen får sette sitt preg på installasjonen. Etterhvert ser han hva som er mulig å forandre og gjøre bedre. 

Noen utstillinger Rune Guneriussens fotografier er blitt vist: 
* 2010 Le Radar, Bayeux, France, Les Borealés Festival
* 2010 Galerie MelanieRio, Nantes, France
* 2010 Tjuvholmen, Oslo
* 2010 Turbine Hall, Vestfossen, Norway
* 2009 Galleri Gathe, Bergen, Norway
* 2009 Working Class Hero, festival artist, Norway
* 2008 Galeriia atrium, Talinn, Estland
* 2007 House of Photography, Oslo
* 2006 Arena Vestfossen
* 2004  Shoddyhuset, Vestfossen

A natural collection, 2008

There is no earthly explanation, 2008

Evolution # 04, 2005

One can rely on the prudence of this decisions # 02, 2008

Twentyfourseven # 24, 2006

Evolution # 02, 2005

Evolution # 01, 2005















An upward diplacement, 2010


Kilder:
http://www.runeguneriussen.no/index.html (Tilgjengelig 17.02.2012)
http://no.wikipedia.org/wiki/Rune_Guneriussen (Tilgjengelig 17.02.2012)



onsdag 15. februar 2012

Foto som reportasje, dokumentasjon og kunstuttrykk

Foto som reportasje:
Et reportasjebilde er en sjanger under redaksjonelle fotografier. Foto som reportasje blir brukt for å vise en aktuell hendelse. Informasjon om aktuelle hendelser på en ærlig måte er det et reportasjebilde skal gi. Det skal inneholde innholde mye informasjon og er ofte fra en konkret hendelse. Reportasjebilder kan være tatt fra hendelser som krig, trafikkulykker eller hyggeligere begivenheter som konserter eller festivaler. Reportasjebilder blir ofte brukt av nyheter og aviser som for eksempel Dagbladet. Et foto som blir brukt som reportasje er aldri arrangert, men bilde som er tatt fra en virkelig hendelse.



















Foto som dokumentasjon: 

Foto kan også brukes til å dokumentere noe du har gjort eller opplevd. Det kan også brukes til å bevise noe. Det kan være fint å bruke foto i en arbeidsprosess. Du kan altså ved hjelp av foto dokumentere for eksempel at du har laget et produkt fra idé til ferdig produkt.























Foto som kunstuttrykk:
Når foto skal brukes som kunstuttrykk finnes det ingen grenser for hva du kan gjøre. Alt er lov og det er bare fantasien som setter grenser, likevel har ofte et kunstfotografi som hensikt å være fint å se på. Kunstfoto handler mye om å leke og tørre. Man kan skape spennende foto ved teste ut ulike funksjoner på kamera som blender og lukkertid. Photoshop kan også være et fantastisk verktøy for å skape unike kunstfotografier hvor du kan manipulere og endre på bildene. 

fredag 3. februar 2012

Svart/hvitt - Håndkolorering